Архів блогу

неділя, 5 лютого 2017 р.

Звіт тижня зарубіжної літератури

Дайте  дитині  виявити  свою  дуже  і дуже елементарну творчість  -  вона в неї  буде  все  більше  і  більше  розвиватися; дайте  їй  матеріал, розвивайте  уявлення дитини - і її творчі сили будуть зміцнюватися.
Софія Русова

      Захоплива  подорож  у  світ   літератури  не  обмежується  тільки  уроками. Класні літературні заняття доповнюються позакласною  роботою, яка становить з ними єдину систему літературної освіти і проводиться за чітко наміченим планом. Позакласна робота має різноманітні гнучкі форми, дає можливість задовольнити літературні потреби учнів різного віку і різних інтересів, індивідуально підійти до кожного учня, організувати його читання так, щоб зацікавити його,     виховати  в нього любов до літератури. Саме в позакласній  роботі  найбільш  виразно  виявляються  творчі  здібності дітей,  їх індивідуальні нахили й смаки, які треба обережно й дбайливо розвивати.  Тому в нашій школі набули популярності предметні тижні, які проходять за встановленим графіком.
З 30 січня по 03 лютого 2017 р. в Карпилівській ЗОШ І-ІІІ ст. проходив тиждень зарубіжної літератури. Учні мали можливість ближче доторкнутися до шедеврів зарубіжної літератури. Це був своєрідний  творчий звіт досягнень як вчителя, так і учнів. Протягом п’яти днів учні приймали участь у різних заходах та конкурсах, демонстрували творчі здібності та ерудицію.
Тиждень  розпочався оформленням виставки дитячих  робіт. Відомо, що малювання ілюстрацій до прочитаних книжок є доброю мотивацією  для подальшого читання. Саме така мета була поставлена вчителем  зарубіжної літератури  школи - Бричкою І.А . при організації  виставки-конкурсу малюнків «Мій улюблений герой». У цей день під керівництвом  Брички І.А. була  проведена конференція  «Альбер Камю: творчість, що відсуває смерть» в 11 класі.
У середу, 01.02.2017р., відбулася зустріч між учнями 6-А та 6-Б класів у літературному брейн-ринзі. Команди  змагалися у різних конкурсах.  Діти  приклали великі зусилля у змаганнях і дістали задоволення від гри.
Вчитель Козаченко О.І. проводила цікаві заходи в 9 та 5 класах: «Казок веселий хоровод» та «Літературна веселка». Вчитель Григорчук Л.С. в 7 класах проводила вікторину «Знавці зарубіжної літератури». 
Останній день тижня  відзначився  проведенням  вчителем       Козаченко О.І. літературної гри  «Мандрівка на Олімп» між учнями 8 класів. Тиждень зарубіжної літератури   пройшов  надзвичайно цікаво та весело. Учні всіх класів були нагороджені цінними подарунками та грамотами.



Немає коментарів:

Дописати коментар